Sydänlasten ja sisarusten leiri

Antamalla tukesi sydänlasten ja sisarusten leirille, mahdollistat monenlaisia elämyksiä ja kokemuksia sydänlapsille ja heidän sisaruksilleen. 

Leirillä lapset saavat turvallisesti seikkailla kohti itsenäisyyttä ammattitaitoisten leiriohjaajien kanssa. Leirin aikana sydänlapset ja heidän sisaruksensa saavat kokeilla uusia ja tuttuja asioita yhdessä. Leirin ohjelmassa on lapsille iloista toimintaa ulkoilun, leikin ja uusien ystävien parissa! 

Sydänlasten ja sisarusten leirille voivat osallistua 8-13-vuotiaat sydänlapset joko yksin tai sisarusten kanssa. Leirille osallistutaan ilman vanhempia turvallisesti leiriohjaajien kanssa. Leirillä on tavoitteena tarjota sydänlapsille ja heidän sisarilleen uusia, itsetuntoa vahvistavia kokemuksia. Leirillä osallistujat tutustuvat toisiin sydänlapsiin ja heidän sisaruksiinsa sekä yhdistyksen toimintaan. Leirin aikana lapset pääsevät kokeilemaan uusia asioita ja hieman myös haastamaan itseään ja siten näkemään, että sydänviasta huolimatta voi tehdä paljon erilaisia jännittäviä asioita!

Lapset pääsevät helposti leikkein ja muun ohjelman parissa luomaan vertaiskontakteja, mikä on tärkeää sydänlasten lisäksi heidän sisarilleen. Myös he kaipaavat tietoa ja tukea sopeutuakseen sisarensa pitkäaikaissairauteen. Leirin aikana puhutaan sydänvioista ja niihin liittyvistä asioista lasten ehdoilla. Sydänasiat kulkevat toiminnan rinnalla koko leirin ajan, mutta yksityiskohtaisemmin niistä puhutaan vain, jos lapset itse osoittavat ohjaajille haluavansa keskustella aiheesta. Leiri ei sisällä luentoja vaan ohjelma on enemmän toiminnallinen ja sitä muokataan vielä leirin aikanakin lasten toiveiden mukaisesti.

Sydänlasten ja sisarusten leiri rahoitetaan pääasiassa lahjoitusvaroin sekä yhdistyksen omalla rahoituksella, joten antamallasi tuella annat iloa monen pienen sydänsankarin elämään!  

 

Aktiiviset keräykset